R. N. Peaslee & Sons, Inc.

 

This lakeside addition/renovation project involved converting a three-car garage into a family room, as well as adding a circular poolroom with an exercise pool dropped through the floor and a two-door garage with storage above.  Two custom-built steel trusses were fabricated off-site and then delivered for installation.  Arched structural wood timbers were curved at the factory to give our circular roof dimension.  All wood members forming the roof system were housed into each other without visible brackets.  Six roof windows were installed in the roof system, four of which are activated electrically.  The entire outside of this roof system was sheathed in copper, all seams were soldered and folded over each other as this roof faces into the harsh winds coming off the lake.  The pool area is heated with radiant floor heat in a concrete mass.  The entire pool area and the custom shower and bath area are finished with custom tile, creating a spectacular exercise pool area.  Designed by Christopher P. Williams Architects.